24cup Asker Glade RG-dager

28.-30.04.2017

 

Alle resultatene og rankinglistene ligger på http://rgresultater.no/competition/58382a5ba71c1d648434c3a1/participants og  på Resultater-Twentyfour-cup-GRGD-April-2017.pdf.

 

Denne helgen var det nasjonal norgescupavslutning i Asker og vi stilte med jenter i flere klasser.

Glade RG-dager er den største konkurransen i Skandinavia med rytmisk gymnastikk, og det er veldig moro å være med sammen med nesten 900 gymnaster. Det var full aktivitet fra morgen til sen kveld i tre haller, og det blir bare flere og flere påmeldte fra år til år.

 

Historisk norgescup av Jenny (18 år)

Det var en del spenning rundt senior div.A denne avgjørende og siste norgescup, men Jenny Marlene Hansen Høyer beholdt roen, viste klasse og fikk sølv, så hun har nå stått på pallen i alle 4 norgescupene i år. Det har ingen i Trøgstad  RG gjort før henne, så dette var en stor prestasjon og klubben er stolt av henne. Jenny kjører alltid bra og er stabil med gode kjøringer, og denne gangen var det full klaff i køller.

Dommerne var strenge på denne avgjørende cupen, og Jenny fikk over 13 i to program, til slutt 26,650 i karakter. Sammenlagt ble det 3.plass i norgescup, noe som også er meget godt gjort i denne klassen som er tøff med sterke jenter.

Er veldig spennende når det er flere enn bare to eller tre som kjemper om de beste plassene, og dommerne selv sier at denne klassen er tøff å dømme. Så da er det ekstra moro at vi gjør det så bra. Dette ble en historisk norgescup for Jenny og Trøgstad RG da hun innfridde alle forventinger med full pott; gull, sølv og bronse, pluss den gjeve tittelen Norges Miss Gymnast 2017!

Premieutdeling senior divisjon A

 

Miss Gymnast 2017

Det var med andre ord mye å glede seg over, men det var likevel noe annet som overgikk alt. Søndag ble Jenny nemlig kåret til Miss Gymnast 2017. Det var hovedtrener og ansvarlig for det sportslige i Asker Turn og RG, Bente Bjanes, som overrasket Jenny med tittelen og utmerkelsen i Asker Ishall.

Det var en skikkelig stor overraskelse for Jenny, men ordene som ble sagt om henne varmet. Hun startet med RG i Trøgstad da hun var 5 år, og trener denne sesongen 4 dager i uken med RG. Hun er også et veldig stort forbilde i og utenfor klubben for de andre jentene.

Denne tittelen fortjener Jenny så absolutt da hun viser frem rytmisk gymnastikk på en elegant og flott måte. Hun har høy redskap- og kroppsteknikk, den beste innen artisteri og utførelse. Og dette ser dommerne nøye etter og hun får alltid full pott der.

                                               En stolt Jenny og lederen i Asker Turnforening,

Bente Bjanes

 

                             Junior Maren og senior Jenny tok hver sin bronse sammenlagt i cupen. Edith vant sølv individuelt i junior div.B.

                                                                                                                    

 

Stor RG-helg

Vi hadde også flere gymnaster som markerte seg denne helgen i Asker. I senior div.A kom Maja Østby på en fin 5.plass med 24,050 i karakter. Her ble også køllene best med 12,550 i karakter. Madelen Aadalen tok 6.plassen med 23,450. og ringen ble best her med 11,900. Hun var også dommer denne helgen og dømte blant annet junior div.B, i tillegg til at hun også var trener og gymnast.

Vi hadde også med Sara Strangstad og Johanne Glende i denne klassen. I senior div.B deltok Stina Lysaker Vikeby og Anniken Naddumsether Isaksen, og disse var også med på senior lag rød sammen med Madelen, og Johanne som fikk sølv til slutt, mens senior lag blå fikk gull og her er Jenny, Maja og Sara. Alle jentene i div.A er kvalifisert til Norgesfinalen i Malvik i slutten av mai.

 

 

Flott kjørt av Edith

Edith Lovise Lislerud Lundeby stiller i junior div.B sammen med Karoline Gangnes og Maren Johanne Michelet. Edith fikk over 11 i alle sine tre programmer og tok dermed sølv i denne store klassen med 44 jenter. Hun viser flott redskapsteknikk og var så stødig i programmene sine, alt bare stemte så flott. Så dette var en flott norgescupavslutning for henne.

 

Juniorjentene Karoline og Maren Johanne som turnet i Leikvollhallen

 

Lillesøster, Anna Felicia Lislerud Lundeby, var ikke noe særlig dårligere hun, med 3.plass av 20 jenter i klassen rekrutt nasjonal 12 år div.A. Hun fikk over 10 i sine programmer og sammenlagt ble det 21,100. Anna har obligatoriske rekruttprogrammer med selvvalgt ball, og det ble ball som ble best i Asker.

 

I junior div.A var Maren Glende litt uheldig denne gangen, men endte tilslutt på 3.plass sammenlagt i cupen. Også i denne klassen er det tett mellom jentene og lite som skal til før man detter ned noen plasser. Men Maren gjorde det bra likevel, og sammen med Edith og Anne Kvakstad Witsø stilte de junior lag, som kom på 5.plass. Anne er tilbake og stiller i div.C med et program og synes dette er moro, og det synes vi også.

Juniorene stilte også som et lag og kom på en super 5.plass.

                                     Lagene fra Trøgstad RG.

Gull og sølv på seniorene, og 5.plass på juniorlaget

 

Troppen hadde ikke sin beste konkurranse med litt for mange trekk denne gangen og endte på 5.plass. Men sammenlagt i cupen fikk de bronse og er kvalifisert til Norgesfinalen. Der fikk de sølv i fjor, så nå går vi for gull.

                                                 Troppen som til slutt fikk bronse i norgescup